6 Uskomatonta Syytä Ryhdin Parantamiseen

 

6 Uskomatonta Syytä Ryhdin Parantamiseen

 

”Istu selkä suorassa” on varmasti yksi niistä asioista, joita jokainen meistä on nuorena kuullut vanhemmiltaan – varsin hyvästä syystä. Kun seisot tai istut hyvässä ryhdissä, kehosi pysyy hyvinvoivana ja näyttää paremmalta. Hyvästä ryhdistä muistuttaminen ei ole turhaa nalkuttamista. Kerromme nyt miksi.

 

  1. Hengittäminen On Helpompaa

 

Tutkimukset osoittavat, että huono ryhti vaikuttaa negatiivisesti kykyymme hengittää syvään ja täyttää keuhkomme kunnolla. Etukenoinen asento lyhentää kehomme etupuolen lihaksia ja huonontaa tällä tavoin hengitysteiden toimintaa. Suorassa seisominen parantaa hapenottokykyä jopa 30%!

 

  1. Hyvällä Ryhdillä Kohti Itsevarmempaa Oloa

 

Ohion valtionyliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ryhdikkäästi istuminen parantaa itseluottamusta. Ryhdikäs istuma-asento sai kokeeseen osallistuneet opiskelijat luottamaan omiin ajatuksiinsa ja mielipiteisiinsä.

 

  1. Helpotusta Selälle

 

Kehomme on suunniteltu toimimaan ”neutraalissa” asennossa, jossa lantio, pää ja olkapäät ovat samassa linjassa. Ahtaassa asennossa kyyristely tuottaa kehoon painetta, jonka kestämiseen lihaksiamme ei ole suunniteltu. Ajan myötä tämä aiheuttaa kipua – ensimmäisenä ala selkään.

 

Kun ihmisellä on hyvä ryhti, hän käyttää tehokkaammin tukilihaksistoaan. Tämä vähentää selkärankaan ja selkälihaksiin kohdistuvaa painetta. Lisäksi luut, nivelet ja nivelsiteet, sekä kehon osia yhdistävät kudokset toimivat parhaiten yhteistyössä pitäen koko selkäsi suorassa ja vähemmän kireänä, kun ryhtisi on kunnossa.

 

  1. Parempi Olo

 

Ryhti vaikuttaa siihen, miltä sinusta tuntuu päivän askareiden aikana. Mieti, miltä ihminen näyttää stressaantuneena – kasaan painunut olemus, jossa olkapäät kaartuvat eteenpäin ja pää roikkuu vartalon edessä. Kun olet rento ja onnellinen, seisot yleensä luonnollisesti paremmassa ryhdissä, kuin silloin, jos sinulla on stressiä tai muuten paha mieli. Jos sinusta tuntuu, että tänään ei ole juuri se sinun päiväsi, nouse ylös, vedä olkapäitäsi vähän taaksepäin ja nosta katsettasi. Tämä yksinkertainen temppu parantaa mieltäsi ja saa sinut tuntumaan olosi paremmaksi.

 

San Franciscon valtionyliopiston tutkimuksissa onkin havaittu ryhdin olevan yhteydessä mielialaan. Ryhdikkäänä kävelevä tuntee olonsa energisemmäksi, iloisemmaksi ja positiivisemmaksi kuin kyyryssä laahustaja.

 

 

  1. Optimaalinen Ruuansulatus

 

Hyvä ryhti vahvistaa ruuansulatuselimiä tukevia lihaksia. Toisin sanoen tunnet vähemmän painetta vatsassa ja suolistossasi, kun ryhtisi on kunnossa. Kasaan painuva ryhti estää normaalia ruoansulatuskanavan toimintaa, joka tekee sinusta haavoittuvaisemman ruoansulatusvaivoille, kuten ummetukselle ja refluksitaudille.

 

  1. Vähentää Päänsärkyjä

 

Italiassa tehdyn tutkimusten mukaan ryhdikkäänä istuminen ja säännölliset ryhtiä kehittävät liikuntaharjoitukset vähensivät toimistotyöntekijöiden päänsärkyjä selvästi. Kahdeksan kuukautta kestäneen kokeen aikana koehenkilöt kertoivat päänsärkyjensä vähentyneen 41 prosenttia ja niska- sekä hartiakipujen 43 prosenttia. Vaivoihin käytettyjä särkylääkkeitä kului jakson jälkeen 51 prosenttia vähemmän kuin ennen.

 

Yhteenveto

 

Hyvän ryhdin ylläpitäminen ja tavoitteleminen on siis kannattavaa. Selkäkaaren avulla hyvän ryhdin ylläpitämisestä tulee mukavampaa ja vaivattomampaa. Sinun ei tarvitse kuin asettua makaamaan selkäkaaren päälle ja loppu hoituu kuin itsestään. Toki suosittelemme selkäkaaren käytön lisäksi myös monipuolista venyttelyä, mutta koska aina ei vain jaksa venytellä, selkäkaari on loistava apulainen paremman ryhdin saavuttamiseen.

 

40 kommenttia

ozewupuxa

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin No Prescription Amoxicillin Without Prescription gby.sxpy.selkakaari.com.riv.ga http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

itfaivoujuz

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Amoxicillin Online yya.gjag.selkakaari.com.idg.pg http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

ootunhisij

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Online Amoxicillin Online egp.mgrf.selkakaari.com.cno.rf http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

ehojocano

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxil Dose For 55 Pounds Amoxicillin lkg.jayr.selkakaari.com.avv.ql http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

ahopergo

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin 500 Mg lal.tffq.selkakaari.com.djr.gw http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Jätä kommentti